День українського добровольця

14 березня - День добровольця України

14 березня 2017 року в Україні вперше буде відзначатися День українського добровольця.

Це свято започатковано народними депутатами України, які 17 січня 2017 року прийняли Постанову Верховної Ради України № 1822-19 «про встановлення Дня українського добровольця».

Участь добровольчих формувань у захисті українських земель має тривалу історичну традицію. Так, під час Першої світової війни, у серпні 1914 року, 28000 добровольців – уродженців Галичини та Північної Буковини – зголосилося вступити до військового формування, створення якого ініціювала Головна українська рада. 3 вересня 1914 року воїни цього формування – Легіону Українських Січових Стрільців – склали першу військову присягу на вірність Україні.

Новим поштовхом для формування українських добровольчих формувань стали події, що відбулися під час та після завершення Революції Гідності у 2014 році.

До Дня українського добровольця 14 березня в ЗЗСО І-ІІ ст. № 21 були проведені заходи:

- для молодших класів класоводи Харківська Л.М., Ткаченко Ю.І. та Мороз Н.М. організували та провели Єдину виховну годину на тему «Мужність і патріотизм бійців добровольців», в якій взяли участь 41 учня;

- для старших класів вчителі історії Дрозд Н.В. та Чернишенко Р.І. провели урок з історії України за темою «Не має більшої сили, ніж стійкість духу добровольця», в якому прийняло участь 76 дітей

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.